Concurs Constantin Brâncuși

Concursul s-a încheiat!

Răspunsul corect este: Capul lui Laocoon

Au răspuns corect și au câștigat:

Morariu Eduard – Istoria Ilustrată a lumii

Rucsanda Liana-Victorina – Arta – Istoria ilustrată a lumii

Pricope Alexandra -Elena – Dicționar Universal de Artă Plastică

Câștigătorii sunt rugați trimită datele de contact și adresa completă la e-mail: [email protected]

S-a născut pe 19 februarie, 1876, la Hobița, Gorj. Constantin Brâncuși este cel mai important sculptor român. A contribuit la înnoirea limbajului și viziunii plastice în sculptura contemporană.

Despre, Constantin Brâncuși, în 1937, cunoscutul sculptor Henry Moore scria: „Brâncuși a fost acela care a dat epocii noastre conștiința formei pure”.

Bustul acestuia se regăsește în Grădina Valorilor Românești, alături de cele 76 de busturi ale „românilor esențiali”.

Constantin Brâncuși: „Am șlefuit materia pentru a afla linia continuă. Și când am constatat că n-o pot afla, m-am oprit; parcă cineva nevăzut mi-a dat peste mâini.”

La începutul carierei sale, sculpturile lui Brâncuși au constat mai ales din reprezentări clasice ale formei umane. Perioada dintre 1897 și 1907 este caracterizată de o acumulare sensibilă de cunoștințe și îndemânare, dar și de căutarea a diferite soluții de modelare a materialelor. Printre primele lucrări premiate ale lui Brâncuși se numără și opera de mai jos.

Recunoașteți lucrarea și puteți câștiga:

Istoria Ilustrată a lumii

Arta – Istoria ilustrată a lumii

Dicționar Universal de Artă Plastică

Premiile sunt oferite de editura Litera.

Concursul se desfăşoară începând cu data de 13 februarie până pe 27 februarie, orele 24.00, iar câștigătorii vor fi anunțati pe 28 februarie 2013. Cititi regulamentul concursului -AICI-