Concluziile Conferinței “Soluții inovatoare pentru alimente alternative și strategii de dezvoltare a acestui sector”
➡️Agricultura celulară își face loc timid, dar sigur, în alimentația viitorului
➡️În prezent nu există nicaieri în lume un produs avizat obținut exclusiv din țesut muscular crescut în laborator
➡️În Singapore a fost avizat primul produs “de laborator”, dar care conține si plante
➡️Israel, SUA, Olanda sunt țări care susțin cercetarea în agricultura celulară
➡️În 2022, Olanda a fost prima țară europeană care face un pas prin alocarea a 60 mil euro pentru cercetare și start-upuri de agricultură celulară
➡️Există o reticență a consumatorilor față de acest tip de produse care poate fi atenuată doar prin educație susținută de mass media, de autorități, de liderii de opinie, de către cercetători, etc
➡️Alimentele crescute în laborator sunt “curate”, controlate din punct de vedere nutrițional
➡️Nu sunt cunoscute efectele pe termen lung asupra sănătații dar, legislația privind siguranța alimentară nu va permite autorizarea produselor fără studii bine fundamentate