CIAO: Descoperă acum Grădina Valorilor Româneşti!

Articol publicat  în Ciao pe 25 august 2010

Puţini ştiu că la începutul lunii iulie a fost lansat proiectul “Grădina Valorilor Româneşti”, de către Fundaţia Dan Voiculescu, care va dura până pe data de 1 septembrie 2010.

Ateliere de pictură, modelaj, istoria artei, lectură şi scriere creativă, spectacole, vizite la muzee şi case memorabile, proiecţii de film şi concursuri pe diverse teme s-au desfăşurat vara aceasta în Parcul Copilului din Bucureşti.

Adresate publicului larg, activităţile au fost coordonate de profesori de specialitate, iar accesul la diferitele ateliere şi concursuri a fost gratuit.

Grădina Valorilor Româneşti este un proiect care îşi propune să le reamintească tinerilor români şi nu numai rolul valorilor în societate: “Ni se vorbeşte, la şcoală, despre oameni care au adus, fiecare la vremea lui şi în domeniul său, câte ceva, adăugând la ceea ce azi numim patrimoniu. Îi evocăm cu sterilă veneraţie, scuturându-le numele de colb, la aniversări şi atât. Uneori uităm că-i avem şi că ne pot fi reper mai solid şi mai de nădejde, într-o lume ce nu-şi mai găseşte repere. Uităm că România înseamnă oamenii şi valorile româneşti, fie că sunt ei contemporani cu noi sau nu”.

Printre personalităţile celebrate prin intermediul proiectului realizat de fundaţia Dan Voiculescu, se numără Burebista, Decebal, Traian, Mircea cel Bătrân, Vlad Ţepeş, Ştefan cel Mare, Petru Maior, Mihail Kogălniceanu, Nicolae Bălcescu, Ion Creangă, Nicolae Grigorescu, Ion Luca Caragiale, Alexandru Ioan Cuza, Grigore Antipa, Emil Racoviţă, Nicolae Iorga, Traian Vuia, Constantin Brâncuşi, Emil Cioran, Toma Caragiu şi mulţi alţii.