Ceredeev Daniela Luminița

Ceredeev Daniela Luminița  este profesoară de limba română și de religie la Școala Gimnazială Vatra Moldoviței, Suceava având o experiență de 20 de ani în învăţământ.

„Sunt profesor de peste 20 de ani şi mă conving zilnic că Cerul m-a iubit atunci când mi-a încredinţat această şansă. Iubesc oamenii, profesia şi fiecare copil pe care îl întâlnesc este pentru mine o minunată şi irepetabilă lecţie de viaţă. Nu ştiu dacă aş putea numi o anume motivaţie de a deveni profesor. Eram pe atunci o tânără care visa şi credea că pasiunea pentru ceea ce faci e cheia oricărei reuşite şi că dacă tu crezi cu adevărat în tot ceea ce e bine şi frumos şi înălţător în oameni, atunci binele şi frumosul şi omenia vin de la sine. Cred că profesia aceasta m-a ales pe mine şi sunt recunoscătoare fiecărei clipe din cariera mea de profesor. Aş minţi dacă aş spune că totul a fost uşor, că zilele mele s-au înlănţuit firesc şi simplu şi lipsit de griji, că nu am avut parte de suferinţă şi dezamăgiri şi că nu m-a încercat niciodată gândul de a abandona „catedra”, dar toate acestea n-au avut preţ decât o clipă şi am primit de la fiecare înţelepciunea de a învăţa despre mine, despre oameni şi despre viaţă.

Ceredeev Daniela Luminita

În 1996 ajungeam (după câţiva ani la catedră în şcolile Iaşiului) într-un sat risipit de munte, Ciumârna, jud. Suceava, în care oamenii vorbeau amestecat în limba română şi în limba ucraineană, în care era Şcoala cu clasele I-IV, cu predare simultană şi în care şi eu şi soţul meu (singura familie de intelectuali din comunitate) eram priviţi ca nişte copii care nu vor rămâne prea mult pe acele meleaguri şi – în consecinţă – nu merită o „investiţie” de încredere. Atunci începea misiunea mea.

Mi-am asumat din convingere şi de drag o anume formă de apostolat, aceea de a-i ajuta pe cei de aici să se descopere, să se dezvăluie lumii în întreagă frumuseţea şi complexitatea lor sufletească, să înveţe să se arate lumii exact aşa cum sunt, să înveţe încrederea de sine şi să lupte pentru reuşita lor în viaţă. Am ştiut că le pot fi dascăl şi prieten, mentor şi model, prietenă şi soră şi mamă. Şi m-am străduit să nu-i dezamăgesc.” – Ceredeev Daniela Luminița

[socialpoll id=”2274456″]

[oqeygallery id=543]

*Descrierile profesorilor sunt redate intregral conform rubricii „DESPRE MINE”, prezente în formularul de înscrieri.