Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) face angajări. ONU a demarat programul de recrutare Young Professional Programme Competitive Examinations.
România se numără printre statele membre ONU eligibile, în acest an, pentru a participa, pentru a treia oară, la programul ONU de recrutare naţională.
Cetăţenii statelor membre ONU îşi pot depune candidatura pentru posturi ONU, iar numirea pe post se face, în general, în urma interviurilor şi a examinărilor scrise.
Ca sa lucrezi la ONU trebuie sa vorbesti engleza si franceza si sa ai expertiza în una din urmatoarele arii de expertiza: drept, sociologie, economie & finante, matematica sau statistica. În afara de competentele dobândite în aria de expertiza pe care o presupune pozitia vizata, recrutorii ONU verifica profilul moral al aplicantului si disponibilitatea lui.
Competente cerute de recrutorii ONU:
Candidatii care vâneaza o pozitie în cadrul Organizatiei Natiunilor Unite trebuie sa demonstreze ca sunt team-playeri, ca sunt creativi-propun solutii si abordari noi la problemele cu care se confrunta si ca sunt dispusi sa se perfectioneze continuu (ca pot sa îsi interiorizeze strategii de educatie permanenta (lifelong learning).
Profilul moral al candatilor care vor sa lucreze la ONU:
Altruismul, integritatea, onestitatea, obiectivitatea în asumarea deciziilor, precum si respectul pentru alteritate sunt câteva din atributele care deseneaza profilul moral al celor care lucreaza în structurile Organizatiei Natiunilor Unite, potrivit informatiilor publicate pe pagina oficiala a organizatiei.
Printre pozitiile deschise la ONU se numara si:
YPP EXAMINATION – ECONOMIC AFFAIRS
YPP EXAMINATION – INFORMATION SYSTEM AND TECHNOLOGY
YPP EXAMINATION – ARCHITECTURE
Detalii privind posturile vacante şi de voluntariat, procedurile şi formulare de înscriere, se pot găsi pe site-ul ONU.
Sursa: onlinestudent.ro