Caragiale în 2014 – câştigători

Concursul ”Caragiale în 2014” s-a încheiat. Felicitări tuturor participanților, câștigătorilor și nu în ultimul rând, profesorilor coordonatori.

Câştigători secțiunea afișe

Premiul I – Chiper Lucia (12 ani)

Premiul al II-lea – Dănilă Ioana (12 ani)

Premiul al III-lea – Albu Ruxandra (13 ani)

Mențiuni – Călin Ana (12 ani)

Lazăr Maria (13 ani)

Zaharia Denisa (12 ani)

Premiul de popularitate acordat prin vot: Porumb Iulia (14 ani)

Câştigători secțiunea eseuri

Categoria 12 – 14 ani

Premiul I – Hârlea Anisia (12 ani)

Premiul al II-lea – Găborici Raluca (13 ani)

Premiul al III-lea – Nedelcu Bogdan (13 ani)

Mențiuni  – Ciubotaru Georgiana (12 ani)

Categoria 15 – 18 ani

Premiul I – Crețu Roxana  (16 ani)

Premiul al II-lea – Ghenu Mirela – Mihaela (15 ani)

Premiul al III-lea – Ifrim Maria (15 ani)

Mențiuni  – Aursulesei Ecaterina (17 ani)

Bilboreanu Bogdan (18 ani)

Pușcașu Ela Andrada (17 ani)

Premiul de popularitate acordat prin vot : Iftimi Georgiana (13 ani) – 364 voturi.

Printre premiile obținute se numără : calitatea de membru al Clubului de Excelență al Fundației Dan Voiculescu și materiale educaționale. Așa cum este specificat și în regulament, profesorii coordonatori care au înscris în concurs minim 5 copii vor fi premiați. Toți câștigătorii vor fi contactați săptămâna viitoare, pentru a stabili modalitatea de a intra în posesia premiilor.

Pentru alte detalii și întrebări vă rugăm să ne contactați la adresa de email inscrieri@fundatiadanvoiculescu.ro.

Pe 1 februarie 2014 se împlinesc 162 de ani de la naşterea celui mai mare dramaturg al literaturii române.

Ion Luca Caragiale a fost un dramaturg, nuvelist, pamfletar, poet, scriitor, director de teatru, comentator politic și ziarist român. Este considerat a fi cel mai mare dramaturg român și unul dintre cei mai importanți scriitori români.

Ion Luca Caragiale

În memoria sa, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României lansează acest concurs, destinat copiilor și tinerilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani.

Concursul se desfășoară pe 2 categorii de vârstă: 12 – 14 ani și 15-18 ani și pe două secțiuni: afișe și eseuri.

Secțiunea 1: Afișe – participanții vor transmite un afiș adaptat pentru una dintre piesele de teatru scrise de Ion Luca Caragiale. (nu se impune o anumită tehnică)

Secțiunea 2 : Eseu – despre actualitatea operei scriitorului în contextul anului 2014.

CALENDARUL CONCURSULUI

05 – 16 februarie 2014 – perioadă de înscriere

17 – 20 februarie 2014 – perioadă de jurizare și selecție a 10 creații pentru fiecare secțiune, care vor fi postate pe pagina de Facebook a  FDVDR, pentru a fi votate.

21 – 27 februarie 2014 – perioadă de votare

28 februarie 2014 – anunțarea câștigătorilor

Fiecare participant va intra în concurs cu o singură creatie.

Creațiile vor fi apreciate de către un juriu de specialitate, corespunzător fiecărei secțiuni.

Criteriile de jurizare vor fi: originalitatea, creativitatea, folosirea adecvată a limbajului, respectarea normelor limbii române, respectarea temei.

Nu este percepută nicio taxă pentru concurs.

Cei care doresc să participe se pot înscrie până pe 16 februarie 2014, la adresa de email [email protected] cu următoarele informații: nume, vârstă, localitatea, numărul de telefon, unitatea de învățământ, profesor coordonator, titlul creației și un document care să conțină creația propriu-zisă.

Pentru mai multe detalii cu privire la concurs vizualizați regulamentul.