Campania națională „Liga profesorilor excepționali”

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României lansează campania națională „Liga profesorilor excepționali”, ediția 2024, dedicată dascălilor care dau valoare educației din România și contribuie la formarea unei noi generații de excelență. Campania se adresează educatorilor, învățătorilor și profesorilor din întreaga țară, care s-au remarcat de-a lungul carierei și au avut un impact deosebit asupra elevilor și a sistemului educațional.

„Liga Profesorilor Excepționali” oferă profesorilor o platformă pentru a-și împărtăși poveștile de succes ce merită să fie spuse și aplaudate, premiate de FDVDR și prezentate publicului larg, oferind recunoaștere și apreciere pentru devotamentul și eforturile constante ale dascălilor. Campania reprezintă o inițiativă menită să sublinieze importanța și demnitatea unei profesii care contribuie în mod esențial la formarea viitorului României.

Pentru participarea în cadrul campaniei, dascălii din România sunt invitați să se înscrie, urmând pașii din Regulamentul Oficial, să completeze formularul de participare, alături de o descriere a activității desfășurate. Evaluarea candidaților se va realiza după următoarele criterii: implementarea unor metode educaționale moderne și inovative de predare, obținerea unor rezultate școlare deosebite ale elevilor prin participarea la olimpiade ori concursuri naționale și internaționale, încurajarea și susținerea tinerilor care au devenit lideri de opinie, cercetători sau cetățeni implicați în viața socială a țării, publicarea articolelor de referință educațională, încurajarea copiilor aflați în situații dificile să-și continue educația și să-și depășească limitele, dar și implicarea în activități extracurriculare.

Completează Formularul de înscriere.

Campania se desfășoară în perioada 19 martie – 21 iunie și va include următoarele etape:

Etapa 1 – Înscrierea: 19 martie – 14 mai;

Etapa 2 – Evaluarea aplicațiilor înscrise și desemnarea a 20 de cadre didactice finaliste: 15 mai – 22 mai;

Etapa 3 – Finala (votul online al publicului pentru cei 20 de finaliști desemnați în etapa de evaluare): 24 mai – 14 iunie;

Etapa 4 – Premierea câștigătorilor: 17 iunie – 21 iunie.

Campania națională „Liga profesorilor excepționali” urmărește premiera dascălilor care, prin munca lor, contribuie zi de zi la dezvoltarea unei Românii educate. Pentru primele trei locuri se vor acorda burse de merit în valoare de: 30.000 lei, 20.000 lei și 10.000 lei, pe parcursul următorului an educațional. Toți profesorii calificați în finală vor fi premiați, în funcție de numărul de voturi obținut, cu tabere educaționale în vara anului 2024, materiale educaționale, tablete Samsung, reader Kindle sau enciclopedii.

Consultă Regulamentul Campaniei Naționale „Liga Profesorilor Excepționali”

Într-o societate în continuă schimbare, profesorii joacă un rol esențial în formarea viitorului și în obținerea performanțelor elevilor. Dezvoltarea României se face prin educație, iar profesorii reprezintă pilonii fundamentali ai acestui proces. Aceștia nu doar transmit cunoștințe, ci și modelează caractere și contribuie semnificativ la progresul societății prin formarea generațiilor viitoare.

PARTENERI: