www.tanarantreprenor.ro
Ai o idee de afaceri şi nu ştii cum să o pui în practică?
Participă la concursul “Bucuria de a fi propriul tău stăpân” şi poţi primi finanţarea de care ai nevoie.
Ce înseamnă “Bucuria de a fi propriul tău stăpân”? Este bucuria de a fi util societăţii, bucuria de a crea valoare şi nu în ultimul rând, bucuria de a fi pe propriile picioare. Scopul acestui proiect este acela de a susţine antreprenoriatul în rândul tinerilor. Cea mai fezabilă şi în acelaşi timp, cea mai utilă societăţii, dintre propunerile primite va fi premiată. Concursul se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, din toată ţara, antrenaţi sau nu într-o formă superioară de învăţământ, care doresc să-şi deschidă o afacere.
Dacă ai o idee de afaceri la care nu s-a gândit nimeni, te-ai gândit la toate aspectele, ai toate informaţiile necesare şi ai nevoie doar de finanţare pentru a-ţi pune visul în mişcare, te poţi înscrie cu el la concursul de idei de afaceri din cadrul proiectului „Bucuria de a fi propriul tău stăpân”.
Elaborează planul de afaceri! Este uşor, trebuie doar să urmezi paşii propuşi în broşura “Bucuria de a fi propriul tău stăpân”. Iar dacă mai ai nevoie şi de alte informaţii, le poti găsi mai jos, în categoria Documente utile.
Iar apoi trimite aplicaţia ta pe adresa de e-mail fii propriul tau [email protected] sau în plic pe adresa fundaţiei str. Secerişului nr.31 sector 4 Bucureşti.
Criteriile care vor fi luate în calcul în evaluarea planurilor de afaceri sunt următoarele:
– Conjunctura pieţei şi elemente de marketing
– Bugetul proiectului
– Costurile de personal să fie egale cu profitul obţinut în urma implementării proiectului propus
– Eficienţa economică aferentă perioadei de exploatare
– Durata de recuperare a investiţiei
– Fluxul de numerar net cumulat să fie pozitiv atât pe parcursul implementării proiectului, cât şi pe parcursul exploatării acestuia
Poti consulta grila de evaluare aici
Vezi REGULAMENTUL CONCURSULUI AICI
Primul pas e ideea: va trebui să oferi ceva comunităţii, un produs, un serviciu util unui număr destul de mare de oameni. Ideea trebuie să răspundă unei probleme sociale curente, de exemplu să creeze locuri de muncă. Şi nu în ultimul rând, ea trebuie să fie competitivă şi să creeze plus valoare.
Al doilea pas e planul de afaceri. Vă este propusă o formă simplificată, redusă la esenţial, pentru un plan de afaceri care să “îmbrace” ideea ta. Scriind planul de afaceri, veti înţelege mai bine ce urmăriti, pe ce vă bazaţi, ce pericole vă aşteaptă, ce oportunităţi aveţi.
Etapele proiectului:
1. campanie de informare si consiliere in randul tinerilor
2. trimitere proiecte – termenul limita 31 mai 2010 a fost extins pana la 15 august 2010
3. evaluarea proiectelor
4. anunţarea câştigătorului pe 1 septembrie 2010
Începând cu 15 februarie, am iniţiat O CAMPANIE DE INFORMARE ŞI CONSILIERE în rândul tinerilor care are ca scop oferirea informaţiilor necesare referitoare la modul în care se redactează un plan de afaceri. În prima parte, campania va consta într-o serie de conferinţe cu invitaţi din rândul personalităţilor din mediul de afaceri care au reuşit să dezvolte afaceri de succes.
PRIMA CONFERINŢĂ “Bucuria de a fi propriul tău stăpân”
25 februarie 2010, Universitatea Bucureşti
CONFERINTA “Bucuria de a fi propriul tău stăpân” Ediţia a II-a
14 aprilie 2010 – Academia de Studii Economice, Aula Magna
DOCUMENTE UTILE
1 septembrie – Desemnarea castigatorului editiei din 2010 a proiectului “Bucuria de a fi propriul tau stapan”
Prezentarea video a proiectului:
Câştigătorul primei ediţii a concursului “Bucuria de a fi propriul tău stăpân”, din 2008, este Adela Rădmănăştean, o tânără din comuna Orţişoara, judeţul Timiş. Premiul, în valoare de 25.000 ron, a fost destinat înfiinţării unui club pentru copiii cu varste cuprinse între 1 şi 10 ani.
Proiectul Adelei Rădmănăştean – primul câştigător al concursului “Bucuria de a fi propriul tau stapan” – la un an de la finantare