Bucharest Summer University 2012

Luni, 13 august a avut loc festivitatea de deschidere a școlii internaționale de vară „Bucharest Summer University (BSU) 2012”, organizată de Academia de Studii Economice și Uniunea Studenților Academiei de Studii Economice din București, prin intermediul Senatului Studenților, cu mentoratul Facultății de Comerț, în parteneriat cu Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

BSU a ajuns la ce de-a opta ediție. Tineri din 30 de țări vor participa la cel mai important program educațional de vară. Bucharest Summer University 2012 este un prilej pentur tinerii veniți din întreaga lume să aprofundeze teme economice de actualitate prin dialog și dezbateri cu specialiști din mediul academic și cel de afaceri.

În perioada 12-26 august, cei 50 de stundeți veniți din tări precum: Franța, Armenia, Mexic, Georgia, România sau Turcia vor avea parte de cursuri, seminarii și dezbateri cu tema: Creativitate și inovare pentu afacerile viitorului. Printre speakerii de renume invitați pe parcursul celor două săptămâni se află profesori din Austria, Elveția, Israel, Italia, Japonia, Slovacia și România.

Programul academic va fi completat de un program cultural care constă în diferite activități în aer liber, seri culturale și excursii menite să ofere participanților un cadru favorabil pentru interacțiune și comunicare, precum și oportunitatea de a se cunoaște și de a se familiariza cu aspectele importante ale culturii românești.

La finalul celor două săptămâni ale școlii de vară, în urma susținerii unor probe practice și scrise de verificare a cunoștințelor, participanții vor putea obține o diplomă de participare și 5 puncte credit transferabile intrenațional (ECTS) pe care studenții la ciclurile de licență, master sau doctorat, le vor putea folosi în cadrul universității de unde provin.

Mai multe informații de la edițiile anterioare și despre ediția din acest an puteți vedea pe bsu.ase.ro.

[oqeygallery id=243]

Fotografii  Silviu Pal