Din nou premiate

În perioada 1-4 decembrie, la Piatra Neamţ s-a desfasurat cea de-a doua ediţie a Festivalului Naţional de Muzică pentru Copii şi tineret “Cântec de stea”, dedicat sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou. Concurenţii au avut posibilitatea de a se remarca in fata juriului festivalului, cu piese de muzică uşoară, populară şi colinde, cu tematică de iarnă.

Printre participantii din acest an ai festivalului de la poalele Ceahlaului, s-au aflat și doi dintre copiii Clubului de Excelență al Fundației Dan Voiculescu: Bianca Lixandru (9 ani) și Denisa Trofin (14 ani).

Bianca Lixandru a încântat şi de această dată membrii juriului prin calităţile sale artistice, intonaţie, originalitate, costumaţie şi coregrafie, primind din partea juriului punctajul maxim pentru interpretarea piesei “Aşteptându-l pe Moş Crăciun” (M: Marius Ţeicu, T:Corina Despot).

A reusit astfel sa obtina nu mai putin de trei premii, in cadrul unui singur concurs: trofeul la categoria de vârsta la care a participat şi două premii speciale – Premiul Radio Iaşi şi Premiul TVR Iaşi.

Denisa Trofin a fost si ea recompensata cu Trofeul la categoria de vârstă 13-16 ani. Piesa cu care ea a reușit să câștige acest premiu a fost ”Vis de iarnă”, din repertoriul cunoscutei interprete Andra.

Juriul Festivalului “Cantec de stea” de la Piatra Neamt a fost format din: Cristian Alivej (compozitor şi preşedintele juriului), Codruta Sava (directorul festivalului), Viorica Preda (inspector general Ministerul Educaţiei), Silvia Borţeanu (inspector general Casa Corpului Didactic), Larisa Avram (realizator TVR Bucureşti), Carmen Olaru (realizator TVR Iaşi), George Vanvu (compozitor şi realizator Radio Iaşi) şi Silvia Wais (profesor de muzică).

Felicitari, fetelor!

Inregistrare din festival: