Aurelian Zisu este profesor de limba și literatura română la Colegiul Național “Carol I” și consideră că, pentru obținerea rezultatelor deosebite în pregătirea elevilor în raport cu standardele curriculare de performanță, câteva repere sunt fundamentale: transformarea orei de română într-o clipă de plăcere superioară, imanența lecturii, dialogul euristic, intertextualizarea ca metodă de orientare sincronă, corelația operă-viață, înțelegerea textului literar și a stilului unui scriitor ca o lume aparte, ora de română trebuie să devină un regal de artă și știință, de formare, de informație selectivă.

Rezultatele obținute de către elevii săi la bacalaureat au fost cu mult peste media din județ. În ultimii 4 ani, peste 20 de elevi au obținut nota 10, cei mai mulți obținând note cuprinse între 9 și 10. A pregătit elevii, nu numai pe cei care au obținut premii și mențiuni la concursuri, ci și loturile olimpice, în general, atât pentru proba scrisă, cât și pentru proba orală.

A obținut Diploma de Excelență pentru rezultatele la olimpiade și concursuri de profil.

Este membru al Uniunii Scriitorilor din România,  doctor în filologie, cu distincția Magna cum laudae. A participat la proiectele ce vizează împlicarea elevilor și a cadrelor didactice în vederea unei atitudini pozitive față de elevii cu dizabilități din școlile doljene. Începând cu 2008, a organizat, alături de Catedra de limba și literatura română a Colegiului, Simpozionul Internațional „Alexandru Macedonski”, devenit apoi național.

A participat cu elevii la expoziții, vizionări de filme, spectacole de teatru, lansări de carte.

A desfășurat activități în vederea realizării echității în educație, de educație nediscriminatorie, de integrare a minorităților.

A sprijinit debutul editorial, prezentând public volumul Magia albastră, al elevei I. Tiberiade.

A desfășurat activități care vizează asigurarea calității în învățământ și relaționarea eficientă cu familia și comunitatea. A participat la dezbateri pe tema Rolul școlii în conturarea personalității elevului, Poezia actuală și adolescența.

A publicat în reviste de prestigiu, a participat la Simpozioane și Colocvii naționale, sub egida Uniunii scriitorilor, a publicat articole de specialitate și 4 cărți de critică literară și tot atâtea de poezie

Elevii pe care i-a pregătit pentru olimpiade și concursuri au obținut rezultate deosebite la etapele județene, naționale și internaționale.