Aur pentru doi tineri români la Olimpiada Internatională din Georgia

Cristian Dragomir și Alexandru Glonțaru, elevi ai Colegiului Național de Informatică ”Tudor Vianu” din București și membri ai Clubului de Excelență al Fundației Dan Voiculescu, au participat între 1 și 6 mai 2014 la cea de-a opta ediție a Olimpiadei Internaționale a Tinerilor Inventatori de la Tbilisi, Georgia, de unde s-au întors cu medalii de aur.

Alexandru Glonțaru și Cristian Dragomir

Cristian și Alexandru sunt doi tineri informaticieni, care s-au calificat la Olimpiada Internațională a Tinerilor Inventatori de la Tbilisi. Proiectul lor, foarte ambițios, a fost ales din cele peste 900 înscrise.

Dintre cele 124 de proiecte care s-au calificat în competiția finală,  proiectul românilor – MobShop – o aplicatie dezvoltată pentru sistemul de operare Android de pe dispozitivele de tip mobile și destinată cumpărăturilor online a reușit să convingă juriul că merită medalia de aur la secțiunea IT.

Cristian Dragomir și Alexandru Glonțaru sunt doi tineri pe care Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României îi susține încă din 2012 oferindu-le tot sprijinul necesar pentru participarea la competiții naționale de prestigiu precum NASA Space Settlement  (Marele Premiu, 2012) sau Olimpiada de la Tiblisi din acest an, la care tinerii au obținut aurul.

Cristian Dragomir și Alexandru Glonțaru sunt membri ai Clubului de Excelență al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României din anul 2012.