Astăzi începe semestrul al doilea al anului şcolar 2011/2012

Astazi elevii s-au intors in banci, dupa o vacanta mai lunga cu o saptamana fata de anii precedenti. Si tot astazi, incepe un nou semestru, cel de-al doilea al anului scolar in curs.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, incepand cu anul scolar in curs, vacantele au crescut ca perioada, insa au scazut numeric. In consecinta, acest semestru va avea cea mai lunga durata din ultimii ani: cinci luni. Va incepe pe 16 ianuarie, se va incheia abia pe 23 iunie 2012.

In aceasta perioada, vor avea loc si cele mai importante evaluari si examene ale acestui an scolar. In acest semestru, sunt programate a se desfasura evaluari la clasele a II-a, a IVa şi a VI-a, iar absolventii claselor a VIII-a si cei care termina liceul vor sustine evaluarea nationala, respectiv examenul de Bacalaureat.

Urmatoarea vacanta, cea de primavara, va incepe pe 7 aprilie si se va incheia in 22 aprilie, urmand a fi si ea cu o saptamana mai lunga decat in anii trecuti. Prescoalarii si scolarii vor mai fi liberi in zilele prevazute de lege: 1 mai si 4 iunie (a doua zi de Rusalii).

Vacanta de vara a anului scolar 2011-2012 va fi cuprinsa in perioada 23 iunie – 9 septembrie.

Sursa: Ghimpele

ro_RO

Fii la curent cu noutățile

Fii la curent cu cele mai noi știri! Abonează-te la newsletterul nostru.

Te-ai abonat cu succes la newsletter. Îți mulțumim.