ARISTOTEL ONLINE 2023 – elevi din toată țara participă la singurul concurs național de cultură generală, logică, matematică și creativitate

Astăzi începe Concursul Național Interdisciplinar ARISTOTEL ONLINE 2023, organizat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Ajuns la ediția a XIII-a, singurul concurs interdisciplinar din România adresat elevilor din școala primară și gimnazială debutează azi cu susținerea probelor în 7 dintre cele 325 de școli înscrise anul acesta.

Obiectivul unei astfel de evaluări interdisciplinare este acela de a încuraja dezvoltarea sau descoperirea aptitudinilor, dezvoltarea gândirii critice și evaluarea autentică a performanţelor şcolare și de a contribui la creșterea încrederii în propriile forțe, prin cunoaşterea şi depăşirea graniţelor disciplinelor de învăţământ și motivarea pentru învăţare, în acelaşi timp cu observarea şi stimularea progresului academic.

Concursul este gratuit și se desfășoară pe o perioadă de o lună, între 6 martie și 6 aprilie, pe platforma națională de e-learning Școala FDVDR. Elevii care vor obține cele mai bune rezultate vor primi diplome de excelență, iar profesorii coordonatori vor primi adeverințe de participare.

Concursul Național Interdisciplinar ARISTOTEL ONLINE 2023 este înscris în Calendarul Activităților Educative Municipale 2023 (CAEM), organizate de Inspectoratul Școlar al Municipiului București.