APEL DE PROIECTE pentru cercetătorii din domeniul gerontologiei și longevității

apel de proiecte gerontologie

APEL DE PROIECTE pentru cercetătorii din domeniul gerontologiei și longevității

Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu se alătură demersului comunității științifice și lansează un apel internațional de proiecte, deschis cercetătorilor si specialiștilor din România și din afara țării, din domeniul gerontologiei, longevității, biologiei moleculare și bioingineriei medicale.

”Deceniul 2021-2030 a fost declarat, de către Organizația Națiunilor Unite și Organizația Mondială a Sănătății, deceniul pentru o îmbătrânire sănătoasă. Prin acest apel, Senatul Științific, se alătură acestei initiative, care privește o colaborare globală a guvernelor, mediului academic, societății civile, investitorilor privați și mass-media, pentru îmbătrânire activă și prevenția bolilor asociate îmbătrânirii”, a declarat Lăcrămioara Frăsineanu, Manager de Proiect, Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu.

Tema apelului de proiecte este: „Încetinirea procesului natural de îmbătrânire celulară și soluții pentru patologiile asociate”.

Proiectul urmărește încurajarea cercetării și inovării din domeniul longevității, care ar putea contribui la creșterea speranței de viață și încetinirea procesului de îmbătrânire.

Apelul este deschis în perioada 15 februarie – 15 mai 2022.

Obiectivul principal al acestui apel îl reprezintă identificarea unor proiecte de cercetare, care se pot concretiza în soluții viabile ce pot contribui la creșterea speranței de viață, prin întârzierea mecanismelor de îmbătrânire celulară.

Criteriile care vor fi folosite în procesul de evaluare al aplicațiilor sunt: relevanţa proiectului,  eficienţa implementării, gradul de aplicabilitate în practica medicală, existenţa unor facilităţi pentru implementare, potențialul de exploatare financiară.

Aplicațiile vor fi trimise pe adresa [email protected]

Condițiile de participare și evaluare sunt disponibile în regulamentul de participare de mai jos:

REGULAMENT DE PARTICIPARE