Alina Pistol preda limba si literatura romana la Scoala Gimnaziala ,,George Enescu” din Moinesti, Bacau. Are un doctorat in filologie (Magna cum laude) si doua masterate (unul in comunicare si altul in psihopedagogie).

Contributia sa adusa acestei meserii se defineste clipa de clipa prin faptul ca cea mai mare parte a timpului este dedicata cautarii si inovarii, in vederea pregatirii unor lectii cu adevarat atractive, repetitiilor in cadrul Cercului de teatru, atelierelor de creatie, implicarii elevilor in concursuri care sa le valorifice talentele, infrumusetarii scolii, prin picturi murale si expozitii, participarii, alaturi de copii, la evenimente culturale, organizarii unor excursii la teatru etc.

Isi  propune sa formeze OAMENI independenti in gandire, cu o cultura solida, cu initiativa si creativitate, cu valori umane solide, care sa se raporteze, in viitor, la anii de scoala si la orele de limba si literatura romana ca la o perioada esentiala, definitorie, in formarea lor.

La finalul fiecarui an scolar, constata cu bucurie saltul realizat la obiectul pe care il preda, dar si evolutia comportamentului si a personalitatii lor, ca urmare a relatiei profesor-elev, dezvoltata in contextul activitatilor extracurriculare.

Se mandreste , pe de o parte, cu fostii elevi care s-au orientat catre facultati care au impus o cunoastere impecabila a limbii romane,  sunt oameni impliniti, cu preocupari intelectuale, pasionati de cultura, ambitiosi si exemplari. Pe de alta parte, este mandra de elevii indrumati care participa la diferite concursuri si olimpiade unde au rezultate bune.