Activitati in Gradina Valorilor Romanesti – 2010

Pe toată durata verii, Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României va organiza în Grădina Valorilor Româneşti numeroase activităţi, adresate, cu precădere, copiilor şi tinerilor. Ateliere de creaţie, cursuri, dezbateri, concursuri şi spectacole – toate se întâmplă în acel colţ de natură din Parcul Copilului din Bucureşti, în care au fost amplasate 76 de busturi reprezentând personalităţi semnificative ale istoriei şi culturii naţionale.

Activităţile din Grădina Valorilor Româneşti au debutat pe 1 iulie. De atunci, zilnic, copii şi tineri se bucură, învaţă şi se relaxează în apropierea busturilor celor 76 de “români esențiali”, personalităţi semnificative ale istoriei şi culturii naţionale, care au definit istoria şi cultura naţională.

Istoria artei, literatura, pictura sau istoria sunt doar câteva dintre domeniile în care sunt organizate cursuri, ateliere sau concursuri. Mai mici sau mai mari, oricine păşeşte în Grădina Valorilor Româneşti poate deschide una din cărţile din colecţia de literatură românească, pusă la dispoziţie în minibiblioteca amenajată în parc cu sprijinul publicaţiei Jurnalul Naţional.

Pentru a încuraja cultura dezbaterii şi oratoriei, în Grădina Valorilor Româneşti a fost amplasată şi o “Tribună a democraţiei”, versiunea românească a “speaker’s cornerului” din Hyde Park. De la “Tribuna Democraţiei”, cei care doresc îşi pot susţine punctul de vedere sau face celorlalţi cunoscute opiniile. Primul pas, a fost făcut miercuri, 21 iulie, de 14 tineri performanţi, elevi ai unor licee de elită din Bucureşti, în cadrul unui concurs de dezbateri având ca temă una dintre problemele cu care ei şi colegii lor se confruntă: tinerii cu performanţe nu sunt suficient sustinuţi şi recunoscuţi în România. Iar dezbaterile vor continua!

Nici distracţia nu va lipsi din Grădina Valorilor Româneşti! Duminică, 25 iulie, începând cu ora 11.00 cei mici sunt aşteptaţi la un spectacol dedicat lor, din care vor face parte, şi de această dată: teatrul de păpuşi – o adaptare a cunoscutei poveşti “Hansel şi Gretel”, atelierele de creaţie – olărit, păpuşi din lână, desene, dansurile moderne şi cele populare interpretate de trupa “Pasitos” sau minirecitalurile grupurilor vocale „Steluţele Europei” şi „Liliput”.
Programul activităţilor va continua, pe 27 iulie, începând cu ora 18:00, cu a doua ediţie a concursului de cultură generală „Vânătoarea de comori”, cursuri de pictură şi istoria artei, pe 28 iulie, ateliere de limba engleză, pe grupe de vârstă , pe 29 iulie şi ateliere de lectură şi scriere creativă pe 30 iulie, cu temele „Poezia verii” sau „Călătorii în plin soare”.

Accesul la toate aceste activităţi este gratuit.
Mai multe detalii despre programul activităţilor din această vară sau informaţii despre înscrierea pentru atelierele din parc, pot fi obţinute de pe site-ul fundaţiei la adresa https://www.fundatiadanvoiculescu.ro sau la numărul de telefon: 031 425.58.82.

Bucureşti, 23 iulie 2010

ro_RO