Copii sărbătoresc ziua Europei

Cei mai mici cetateni ai Europei vor sarbatori ziua de 9 mai cum stiu ei mai bine: vor recita, canta si dansa.

Astfel, sambata, 9 mai, in intervalul orar 9.00-13.00 la Palatul National al Copiilor se va desfasura prima editie a concursului european in limba engleza de poezie, muzica si dans „Happy day in Europe”, organizat de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Primaria sectorului 4, Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei, Inspectoratul Scolar al sectorului 4 si Gradinita de copii nr.263 „Ciupercuta”.

Concursul face parte din campania „Spring day in Europe”, care isi propune sa largeasca posibilitatile copiilor de exprimare in limba engleza si de valorizare a aptitudinilor lor artistice. Conceput sub forma unui festival, concursul se adreseaza copiilor cu varsta cuprinsa intre 3 si 7 ani, din toate sectoarele municipiului Bucuresti.

Fiecare gradinita a avut astfel posibilitatea de a se inscrie la una din cele trei sectiuni ale concursului: poezie, cantece si dansuri specifice traditiilor si obiceiurilor tarilor europene.

Juriul, format din profesori de specialitate va analiza prestatiile exclusiv in limba engleza ale copiilor si va decide care sunt castigatorii pentru fiecare sectiune in parte. Festivitatea de premiere se va desfasura pe data de 30 mai 2009, in preajma Zilei Copilului, in cadrul unui Complex Comercial din zona Pieptanari, din Bucuresti.

In acest context, in calitate de promotor al excelentei si al performantei in randul copiilor si tinerilor, Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei sustine acest concurs.

ro_RO