Ziua Recoltei la final

În perioada 26-28 septembrie 2008, Primaria Sectorului 4, in parteneriat cu Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei a organizat pe platoul din spatele Palatului Copiilor “Zilele Recoltei”.

Evenimentul a oferit locuitorilor sectorului 4 şi nu numai, prilejul de a achiziţiona produse de sezon la preţuri de producător şi de a se destinde în compania unor trupe de succes din România, în cadrul “Zilelor Recoltei”. Participantii au putut gusta produse specifice unei astfel de sărbători: mici, pastramă şi must. Evenimentul s-a încheiat duminică seara cu un concert Phoenix şi un foc de artificii.

Manifestarea s-a desfăşurat pe parcursul a trei zile, bucurându-se de prezenţa trupelor Proconsul, Cargo şi Pheonix, si multi altii, care au încins atmosfera, încântându-i pe cei prezenţi la spectacol, în ciuda frigului şi a ploii. De asemenea, în fiecare zi au urcat pe scenă solişti de muzică populară, conferind evenimentului nota specifică unui târg câmpenesc.

Cu aceasta ocazie, Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei a oferit participantilor la eveniment informatii referitoare la programele derulate de fundatie pentru copii si pensionari.

Un eveniment asemanator, intitulat Targul Traditiilor-Arta populara va fi organizat de fundatie in perioada 18-19 octombrie 2008, in Piata Revolutiei. Evenimentul este destinat promovarii in spatiul urban a traditiilor autentice romanesti prin intermediul mesterilor populari, veniti din toate regiunile tarii si a unor spectacole. In acest mod, organizatorii si-au propus crearea cadrului interactiunii dintre locuitorii capitalei, de toate varstele si diferite meserii autentice romanesti.

Prima editie a Targului Traditiilor a avut loc in data de 27 octombrie 2007 si a fost organizata in parteneriat cu Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti.

ro_RO