Daria Maria Toma și Iustin Răducanu, doi tineri balerini de excepție și membri ai campaniei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, desfășurată la nivel național de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, au captivat publicul în spectacolul „Magazinul de păpuși”, prezentat pe scena Operei Naționale București pe 23 decembrie.
Daria Toma, elevă a Liceului de Coregrafie „Floria Capsali” și laureată a numeroase competiții internaționale, a demonstrat încă o dată talentul și dedicarea care au propulsat-o în elita baletului românesc. Sub îndrumarea profesoarei coregraf Magdalena Rovinescu, Daria a evoluat în cadrul Studioului de Balet pentru Copii și Tineret al Operei Naționale București, interpretând roluri în spectacole precum „Alice în Țara Minunilor” și „Alba ca Zăpada”.
Iustin Răducanu, un talent în plină ascensiune, a descoperit baletul în urmă cu doar doi ani, reușind într-un timp scurt să obțină performanțe remarcabile. Elev al Liceului de Coregrafie „Floria Capsali” și al Studioului de Balet pentru Copii și Tineret al Operei Naționale București, Iustin a fost inclus în campania „100 de Tineri pentru Dezvoltarea României” datorită pasiunii și progresului său rapid în arta baletului.
„Magazinul de păpuși” este o producție tradițională a Studioului de Balet pentru Copii și Tineret al Operei Naționale București, coordonat de fosta prim-balerină Magdalena Rovinescu. Spectacolul, devenit o tradiție în perioada sărbătorilor de iarnă, a fost prezentat pe 23 decembrie, oferind publicului interpretări emoționante, costume spectaculoase și un decor de poveste, evocând spiritul Crăciunului.
Studioul de Balet pentru Copii și Tineret, înființat în 1982 de Magdalena Rovinescu, are o tradiție de peste 40 de ani în descoperirea și promovarea tinerelor talente în arta baletului. De-a lungul anilor, peste 30.000 de spectatori au asistat la reprezentațiile „Magazinului de păpuși”, spectacol care marchează atât sărbătorile de iarnă, cât și Ziua Internațională a Copilului.
Prin evoluțiile lor remarcabile, Daria și Iustin demonstrează că, prin pasiune și determinare, visurile pot deveni realitate, contribuind la promovarea valorilor culturale românești pe plan național și internațional.