Curs online – Ingineria Rachetelor

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu 2SPACE, singura echipă din țară care a creat de la zero o rachetă sută la sută românească, lansează pentru prima dată în cadrul programei educațională a Școlii de Vară FDVDR, ediția 2024, un curs captivant și interactiv despre universul ingineriei aerospațiale. Acest program inovator  este dedicat liceenilor și promite să inspire și să educe viitoarea generație de ingineri și cercetători spațiali.

Cursul online Ingineria Rachetelor este o oportunitate unică pentru tinerii pasionați de știință și tehnologie să descopere și să își dezvolta cunoștințele și abilitățile în domeniul ingineriei aerospațiale. Fie că vorbim de vehicule spațiale, de rachete meteorologice, de cercetare sau competiționale, acestea sunt unele dintre cele mai fascinante creații ale ingineriei moderne așa cum și explorarea spațiului cosmic a starnit interesul omenirii încă din antichitate. De-a lungul celor 4 lectii, elevii, îndrumați de membrii echipei 2Space, vor analiza cazuri practice, vor modela geometric componente și vor simula matematic condițiile de zbor ale rachetelor cu scop de cercetare. Pe lângă informațiile teoretice, cursanții vor avea ocazia să participe la discuții interactive și sesiuni de întrebări și răspunsuri cu experți din domeniu.

Detalii despre curs:

  • Autorul cursului: Cătălin Chelmuș, team leader 2SPACE
  • Cine poate participa la curs: elevi de liceu cu vâste cuprinse între 14 și 17 ani
  • Înscrierea prin formular:  https://forms.gle/WuoF59BwPkbKkssD8
  • Perioada de înscriere: 18 iulie – 8 august
  • Programul cursului: 10, 11, 17, 18 august, între orele 13:00 – 14:30

Structura cursului este concepută pentru a oferi o perspectivă cuprinzătoare asupra ingineriei rachetelor.

Modulul I, „Introducere în Ingineria Aerospațială”, oferă o incursiune în istoria rachetelor, de la antichitate până la programele spațiale moderne.

Modulul II, „Principii de Funcționare și Tipologii”, explorează principiile fizicii care guvernează funcționarea rachetelor și provocările mediului cosmic.

Modulul III, „Proiectare și Simulări”, învață participanții bazele proiectării CAD și simulează zboruri pentru diverse tipuri de rachete.

Modulul IV, „Manufactură și Tehnologii”, descoperă metodele de manufactură, tipurile de materiale și principiile de producție ale rachetelor.

ro_RO

Fii la curent cu noutățile

Fii la curent cu cele mai noi știri! Abonează-te la newsletterul nostru.

Te-ai abonat cu succes la newsletter. Îți mulțumim.