Inovație și incluziune în învățământul românesc: Povestea profesorului Codruț Gabriel Morariu, finalist al campaniei „Liga Profesorilor Excepționali”

În inima orașului Târgu Mureș, la Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu”, un profesor dedicat face diferența în viața elevilor săi. Codruț Gabriel Morariu, cu o experiență de 27 de ani în învățământul primar, este recunoscut pentru abordările sale inovative și creativitatea în educație. Finalist al campaniei naționale „Liga Profesorilor Excepționali”, el a demonstrat că pasiunea și dedicarea pot transforma educația într-o experiență de neuitat pentru copii.

Codruț Gabriel Morariu este cunoscut pentru utilizarea tehnologiei în procesul educațional. El a obținut finanțări esențiale pentru dotarea claselor primare cu echipamente digitale, promovând utilizarea platformelor educaționale. Aceste inițiative au facilitat tranziția la învățământul online, asigurând continuitatea procesului de învățare în condiții optime.

Pentru a atrage copiii în activități sportive, Codruț Gabriel Morariu a colaborat cu Federația Română de Fotbal, organizând ateliere de bună practică. Anul acesta, el a obținut două finanțări de 300.000 lei fiecare pentru proiectele de bugetare participativă „Curți prietenoase cu natura” și „Aleea Sănătății”. Aceste proiecte sunt menite să îmbunătățească condițiile pentru activitățile sportive și recreative outdoor, promovând un stil de viață sănătos.

Profesorul Morariu consideră că educația nu se limitează la sala de clasă. El organizează excursii, drumeții și tabere, menite să lărgească aria de experiențe a copiilor și să consolideze relațiile interpersonale. Aceste activități sunt esențiale pentru dezvoltarea socială și emoțională a elevilor.

Codruț Gabriel Morariu este un susținător activ al incluziunii, asigurând accesul la educație pentru copiii din medii defavorizate și cu cerințe educaționale speciale. El s-a remarcat prin utilizarea aplicațiilor moderne în procesul didactic, fiind cooptat în corpul experților în Resurse Educaționale Deschise Digitale.

Pe lângă activitatea sa didactică, Morariu a derulat activități de mentorat în proiectul transnațional „Educație online fără hotare” și a fost formator în cadrul programului „Resurse educaționale digitale: Realizare, utilizare, evaluare”. Aceste contribuții demonstrează angajamentul său de a împărtăși cunoștințele și experiența sa cu alți profesori, contribuind la dezvoltarea unui sistem educațional modern și eficient.

Codruț Gabriel Morariu este un exemplu de excelență în educație, un profesor care îmbină inovația cu incluziunea și dedicarea. Finalist al campaniei „Liga Profesorilor Excepționali”, el continuă să inspire și să transforme viețile elevilor săi, demonstrând că educația poate fi o călătorie fascinantă și plină de succes. Codruț Gabriel Morariu, dar și ceilalți profesori finaliști, pot fi votaţi pe vot.fundatiadanvoiculescu.ro.