Cristina Maria Ene, o profesoară de limba engleză și limba română de la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din București, a reușit să se distingă în doar trei ani de activitate prin metodele sale creative de predare și prin devotamentul său neclintit pentru educație. Cunoscută sub numele de „Profa Cool”, Cristina Maria Ene a construit o comunitate impresionantă online, cu 123.000 de urmăritori pe Instagram și aproape 75.000 pe TikTok, unde promovează învățarea limbii engleze într-un mod unic – cântând.
Rezultatele sale remarcabile în educație au fost recunoscute, ajungând în Finala campaniei naționale „Liga Profesorilor Excepționali”, inițiată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Această nominalizare vine ca o recunoaștere a eforturilor sale continue de a aduce inovație în educație și de a inspira elevii să învețe cu plăcere.
Cu un motto care reflectă viziunea sa asupra educației – „Educația reprezintă baza societății și îmi doresc o schimbare, doresc să pot fi o voce a schimbării, să influențez tinerele generații într-o manieră pozitivă” – Cristina Ene nu este doar o profesoară, ci și o artistă. Talentul său muzical se manifestă nu numai prin compunerea muzicii și versurilor, ci și prin participarea la concerte și evenimente culturale. Prezența sa la Antena1 în cadrul emisiunii „Neatza cu Răzvan și Dani” a extins și mai mult impactul său, promovând ideea că învățarea poate fi atât educativă cât și distractivă.
Publicul are acum oportunitatea să sprijine viziunea Cristinei Ene prin votul online care va avea loc între 17 iunie și 15 iulie pe vot.fundatiadanvoiculescu.ro. Este un moment crucial pentru a recunoaște și celebra profesorii care transformă educația românească și care sunt cu adevărat voci ale schimbării.
Toți profesorii calificați în finală vor fi premiați în funcție de numărul de voturi obținut cu tabere educaționale în vara anului 2024, materiale educaționale, tablete Samsung, reader Kindle sau enciclopedii. Pentru primele trei locuri se vor acorda burse de merit în valoare de: 30.000 lei, 20.000 lei și 10.000 lei, pe parcursul următorului an educațional.