Căutăm idei îndrăznețe! CONCURS ARHITECTURĂ

Vă invităm să călătoriți pe un drum către inovație, unde vechiul se îmbină cu noul, tradiționalul cu modernul, și unde spiritualitatea își află o nouă formă în frumusețea cristalului. Concret, vă invităm să participați la concursul de proiecte de arhitectură, ce are ca obiectiv designul unei biserici ecumenice de capacitate medie, între 50 și 100 de locuri, dar cu un amănunt cu totul special: materialul de construcție dominant – cristalul.

Suntem în căutare de idei îndrăznețe, concepte revoluționare care să redefinească percepția asupra clădirilor de cult și să ne reconecteze la semnificația profundă a acestora. Îmbinarea dintre tehnologia avansată și spiritualitatea ancestrală, între formă și funcționalitate, între simbol și sens, acestea sunt cheile cu care dorim să deschidem ușile spre un viitor al arhitecturii sacre plin de posibilități.

Așteptăm să vă alăturați acestei provocări, să împărtășiți cu noi viziunea voastră, și să dați viață unui spațiu sacru capabil să inspire și să unească, în egală măsură, prin frumusețea și complexitatea sa.

Înscrieți-vă la concursul nostru și lăsați-vă amprenta asupra modului în care ne construim viitorul spiritual.

Gândiți diferit, proiectați în afara stilului clasic și veniți cu propuneri care să revoluționeze arhitectura unei biserici ecumenice.

Ecumenismul este conceptul conform căruia credincioșii care aparțin diferitelor confesiuni creștine ar trebui să conlucreze pentru a dezvolta relații mai strânse între bisericile lor și pentru a promova unitatea creștină. Un spațiu ecumenic este acela în care orice creștin se poate regăsi pe sine în comuniune cu Dumnezeu, într-o atmosferă de pace și serenitate.

Caracteristici necesare:

  1. Amplasamentul ipotetic, în proximitatea orașului București (jud. Ilfov), în cadru natural, fie la margine de pădure, fie un amplasament elevat, în vârful unei coline;
  2. Suprafața 200 – 300mp;
  3. Construcția trebuie să beneficieze de spații anexă (amplasate eventual la subsol): grup sanitar, vestiar, garderobă, un mic birou, spațiu tehnic;
  4. Construcția va avea o imagine contemporană, sugerând ideile de ecumenism și sacru în contemporaneitate, dar va prelua elemente din configurația tradițională și simbolismul clădirilor de cult creștine;
  5. Se vor utiliza materiale neconvenționale și tehnologii moderne, în același timp rezistente în timp și care să confere construcției durabilitate.

Planșele prezentate vor include:

  1. Plan de situație, cu orientarea clădirii față de punctele cardinale și peisaj;
  2. Planuri, secțiuni, fațade;
  3. Randări interioare și exterioare;
  4. Scheme conceptuale;
  5. Un scurt text care să descrie conceptul ce a stat la baza proiectului.

Regulamentul concursului VA FI DISPONIBIL AICI, pe data de 20 august.

Înscrierea în concurs se va putea face începând cu data de 1 septembrie 2023.

ro_RO