AGENDA Conferinței INOVALIMENT – “Soluții inovatoare pentru alimente alternative și strategii pentru dezvoltarea  acestui sector”

AGENDA Conferinței INOVALIMENT – “Soluții inovatoare pentru alimente alternative și strategii pentru dezvoltarea  acestui sector”

INOVALIMENT este programul Senatului Știintific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României dedicat cercetării alimentare în vederea dezvoltării unor alimente noi și sustenabile, pretabile alimentației viitorului.

Conferința va avea loc online, joi 14 iulie, începând cu ora 16:00 și va analiza perspectivele agriculturii celulare și a alimentelor alternative în alimentația viitorului.

Agricultura celulară se bazează pe biotehnologii inovatoare de obținere a cărnii de laborator din  culturi celulare sau de obținere a proteinelor similare celor din  lactatele de proveniență animală prin biotehnologii de fermentație acelulara, cu ajutorul microorganismelor.

Agenda evenimentului:

Deschiderea Conferinței INOVALIMENT – Lăcrămioara Frăsineanu, Manager Proiect Senatul Știintific

“Impactul CO2 asupra calității alimentelor” – Prof. Dr. Dan Cristian Vodnar, Departamentul de Chimie și Biochimie, Prorector Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară

“19 kilometers that change the World-Let’s Learn from them” – Dr. Konrád Szallós-Farkas, Vicepreședinte Societatea Română de Medicina Stilului de Viață, România

”Scalable production of cultivated meat” – Dr. Petra Hanga, Lector în Inginerie Biochimică, University College London

“Va exista hrană pentru 9 miliardede oameni, în 2050?” – Prof. Univ. Dr. Nicoleta Stănciuc, Prodecan, Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor, Universitatea ”Dunărea de Jos”, Galați

”Perspectivele agriculturii celulare în România” – Claudia Bocean, fodator Platforma ROAliment

“Etichetarea alimentelor provenite din agricultura celulară” – Prof. Univ. Irina Matran, UMF George Palade, Tg. Mureș

Tematica evenimentului:

  1. Agricultura celulară – perspective de cercetare și dezvoltare la nivel mondial

  2. Impactul agriculturii celulare asupra mediului

  3. Alternativele alimentare pe bază de plante

  4. Strategii de accelerare a consumului de proteine și lipide alternative

  5. Norme de siguranță alimentară a alimentelor alternative

  6. Singapore – model de bune practici în agricultura celulară

  7. Strategia europeană privind alimentele alternative. Oportunități, jucători, inițiative și granturi guvernamentale. Modelul Singapor și Olanda.

Pentru înscrieri, accesați link-ul de mai jos👇

CONFERINȚELE INOVALIMENT – “Soluții inovatoare pentru alimente alternative și strategii pentru dezvoltarea acestui sector”

 

ro_RO