Produse inventate de studenți, în atenția marilor companii din industria alimentară

Produse inventate de studenți, în atenția marilor companii din industria alimentară

Ravioli molecular, bere cu infuzie de fistic și vanilie, ciocolată vegană, biotrufe și înghețată cu probiotice s-au numărat printre preparatele prezentate la Festivalul Alimentului, organizat vineri, 27 mai, de către partenerii noștri de la USAMV Cluj-Napoca.

Evenimentul a reunit peste 50 de lucrări de licență ale studenților de la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor. Produsele inovative și gustoase au fost prezentate la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate din cadrul USAMV.

Lucările au fost jurizate de reprezentanţii a 18 firme interesate de inventivitatea studenţilor. Toate felurile de mâncare au fost obținute prin utilizarea unor tehnologii inovatoare și urmăresc promovarea unei alimentații sănătoase, cu efecte benefice asupra organismului.

”Festivalul alimentului este un eveniment deosebit de important în viața studenților noștri. Practic, este momentul în care toate competențele acumulate pe parcursul celor 4 ani de studii sunt puse în valoare într-un produs pe care studenții noștri îl expun în fața partenerilor noștri sociali, care sunt agenții economici. 25 de parteneri economici din județul Cluj, împreună cu 57 de participanți, deci vom avea 57 de produse vor fi expuse la acest eveniment”, Elena Mudura, decanul Facultății de Știința și Tehnologia Alimentelor, invitată la Radio Cluj.

ro_RO