Medicul român Sergiu Pașca, desemnat Cercetătorul Anului 2021

cercetatorul anului

🏆 Medicul român Sergiu Pașca, desemnat Cercetătorul Anului 2021

🥇🇷🇴 Un medic român, profesor la Stanford University a fost desemnat Cercetătorul anului 2021 de către Societatea Internaţională de Cercetare în Domeniul Schizofreniei (SIRS).
📌 Premiul „Award in Basic Science” este acordat, în fiecare an, unui membru SIRS, care a avut o contribuţie remarcabilă la cercetarea schizofreniei. Doctorul Paşca a dezvoltat unele dintre primele modele de boală prin derivarea neuronilor din celulele pielii prelevate de la pacienţii cu tulburări de neurodezvoltare genetică. Medicul român a aplicat aceste modele pentru a obţine informaţii noi despre evoluţia şi mecanismele bolii, sprijininind astfel cercetătorii din întreaga lume în învăţarea şi implementarea acestor tehnici.
📌 Absolvent al Facultații de Medicină și Farmacie din Cluj, domnul doctor Sergiu Pasca a plecat din țară pentru a-și continua studiile. Din 2014 conduce un departament, la Stanford University, canalizându-și activitatea în cercetarea unor boli neuropsihiatrice precum epilepsia, autismul sau schizofrenia.
📌 Sergiu Pașca a primit un grant de cercetare în valoare de 2,5 milioane de dolari de la fundatia lui Zuckerberg, pentru cercetarea afecțiunilor neurodegenerative.
ro_RO

Fii la curent cu noutățile

Fii la curent cu cele mai noi știri! Abonează-te la newsletterul nostru.

Te-ai abonat cu succes la newsletter. Îți mulțumim.