Olimpicii ne cer sprijinul pentru susținerea olimpiadelor online

Olimpicii ne cer sprijinul pentru susținerea demersului prin care îi cer ministrului educației să revină asupra deciziei de a anula susținerea olimpiadelor școlare, în acest an educațional.

Olimpicii sunt susținuți, în acest demers, și de Societatea de Științe Matematice din România, condusă de profesorul Radu Gologan:

”Olimpiadele școlare trebuie organizate și anul acesta, iar în condițiile în care Ministerul Educației a renunțat la susținerea lor în formatul prevăzut de legea educației, atunci ele trebuie desfășurate “cel mai probabil” online cu implicarea societăților științifice.

Avem deja experiența Olimpiadelor Balcanice și a Olimpiadei Internaționale, cu o impecabilă organizare în spațiul internetului, urmând ca în funcție de evoluția măsurilor de siguranță medicală să evaluăm în primăvară posibilitatea ca faza finală și testele de calificare să fie susținute în centre universitare”, spune profesorul Radu Gologan, în apelul public lansat la începutul lunii noiembrie.

“Nu putem lăsa deoparte pregătirea de excelență a copiilor dotați. Trebuie să facem tot ce ține de noi pentru ca în final să fim reprezentați, conform tradiției, la toate competițiile internaționale”, spun profesorii de matematică.

Din experiența ultimelor luni, în care întreaga activitate a FDVDR s-a mutat în mediul online, și toate cursurile, activitățile și concursurile cu caracter educațional s-au desfășurat în condiții optime, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României susține desfășurarea olimpiadelor școlare în spațiul online.

Susținem excelența și performanța, iar acestea nu se pot obține dacă nu există o continuitate a activității și pregătirii elevilor.

Ne exprimăm speranța că ministrul educației, împreună su specialiștii din acest domeniu, vor găsi cea mai bună soluție pentru continuarea acestei activități competiționale, în beneficiul elevilor și întregului sistem educațional.

 

ro_RO

Fii la curent cu noutățile

Fii la curent cu cele mai noi știri! Abonează-te la newsletterul nostru.

Te-ai abonat cu succes la newsletter. Îți mulțumim.