Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României se implică în lupta împotriva COVID-19 prin susținerea cercetării medicale românești, lansând concursul ”Parteneri în lupa împotriva COVID-19” de proiecte de cercetare medicală, pentru studiul cunoaşterii noului coronavirus SARS COV2, în vederea tratamentului eficient al pacienţilor infectaţi precum și pregătirea sănătăţii publice pentru noi epidemii.
Concursul de proiecte „Parteneri în lupta împotriva COVID 19” se va desfășura în perioada 01.04.2020 – 31.05.2020, în conformitate cu prevederile Regulamentului de participare, după cum urmează:
ETAPELE CONCURSULUI
Etapa I
Apelul de proiecte va fi lansat pe 1.04.2020 și va fi deschis până în 15.05.2020. Perioada prevăzută pentru depunerea dosarelor în vederea participării este 01.04.2020 – 15.05.2020
Etapa a II-a
Perioada de evaluare a proiectelor participante: 16.05.2020 – 30.05.2020
Etapa a III-a
Anunțarea câștigătorului și înmânarea premiului în cadrul unei Ceremonii – 31.05.2020
TEMATICA CONCURSULUI
Tematica concursului este în acord cu ghidul de cercetare globală propus de Organizația Mondială a Sănătății. Proiectele de cercetare transmise în cadrul acestui apel pot contribui la cunoașterea noului virus SARS CoV 2, prin determinarea mecanismul de transmitere în mediu și transmitere umană, prin descoperirea unor metode de diagnostic rapid și tehnici avansate de detecție virală, protocoale terapeutice pentru un răspuns rapid, soluții eficiente de management epidemiologic. Propunerile ar trebui să includă o durată estimată pentru rezultatul preconizat.
MECANISMUL CONCURSULUI
În vederea înscrierii la concurs participanții trebuie să depună un dosar de participare, care constă în:
– CV
– Scrisoare de intenție (în care se va detalia motivația de a participa la acest concurs)
– Prezentarea proiectului de cercetare cu plan de activităţi, resurse şi necesar de finanţare
Propunerile trebuie să raspundă necesităților existente, să poată fi implementate rapid și să emită rezultate în timp util. Solicitanții vor include în descrierea proiectului informații privind impactul cercetării lor asupra situației locale și globale, privind caracterul inovator al cercetării, precum și metode de cuantificare a rezultatelor.
Solcitanții trebuie să-i demonstreze capacitatea operațională și experiența în cercetarea și/sau aplicarea proiectelor de acest fel. Apelul este deschis către medici, biologi, farmacişti, cercetători ştiinţifici. Sunt eligibile proiectele a caror implementare nu depăşeşte 1 an de la momentul depunerii.
Dosarul proiectului va fi trimis pe adresa de e-mail: [email protected]
EVALUAREA PROIECTELOR
Criteriile folosite în procesul de evaluare a propunerilor sunt:
– Contribuția adusă la cunoașterea noului virus SARS COV 2
– Aplicabilitate rapidă în practica medicală
– Existenţa unor facilitaţi pentru implementare
Evaluarea aplicațiilor va fi făcută de către o comisie formată din 3 membri, experți în epidemiologie, virusologie, medicina inovativă.
SELECTAREA PROIECTULUI CÂŞTIGĂTOR
Proiectul câștigător va intra intra în parteneriat cu Senatul Științific al FDVDR pentru implementare și dezvoltare.
Numele câștigătorului va fi anunțat în cadrul unei ceremonii organizate în data de 31.05.2020.
Participanții vor fi contactați conform informațiilor furnizate de ei în propunerea pentru concurs.
IMPORTANT!
Prin participarea la acest concurs toți cei care se înscriu se obligă să respecte și să se conformeze tuturor cerințelor și condițiilor impuse de REGULAMENTUL CONCURSULUI.