Cum va schimba realitatea virtuală educația

În contextul societății actuale, în care totul are legătură cu smartphone-uri, tablete și computere, lumea virtuală are locul său bine ancorat în viața de zi cu zi, având o serie de moduri de aplicare în domenii vitale pentru o societate modernă, cum ar fi: arhitectură, sport, medicină, artă, entertainment.

În plus, realitatea virtuală poate conduce la descoperiri noi și captivante în domenii care au un impact direct asupra vieților noastre de zi cu zi.

Cu ajutorul echipamentului VR, al scenariilor controlabile și repetabile și al unui feedback constant, avem la dispoziție o nouă unealtă deosebit de puternică, gata să deschidă noi orizonturi în domeniul medicinei și al educației.

Gaming cu prietenii sau educație în familie

Un meci de box cu unii dintre cei mai cunoscuți luptători sau un test de supraviețuire împreună cu prietenii, poate deveni o modalitate foarte plăcută de petrecere a timpului liber.

Chiar dacă nu te pasionează jocurile video, există o serie de jocuri de realitate virtuală cu caracter educativ, cum ar fi: o incursiune în tainele corpului uman, o vizită în adâncurile oceanului. Sau poate îți place să te joci, dar într-un mod creativ – pentru asta ai la dispoziție creioane 3D, lumină și chiar foc pentru a da formă imaginației tale. Dacă vrei să explorezi locuri greu accesibile, poți face o călătorie spre Lună, la bordul navetei Apollo 11.

Învățarea imersivă: cum schimbă realitatea virtuală educația

Predarea se referă la inspirația profesorilor de a dezvolta imaginația studenților, crearea de oportunități pentru explorarea ulterioară și dezvoltarea înțelegerii lumii din jur. Este o călătorie pe care fiecare dintre noi o începe de la o vârstă fragedă și o experiență care ne poate marca în timp, pe parcursul vieții noastre. Tehnologia a jucat întotdeauna un rol în acest proces, dar acum, odată cu apariția experiențelor de realitate virtuală (VR), experiența din clasă începe să intre într-o nouă era a interactivității, construind experiențe nevăzute până acum”, este de părere Adrian Unturice, Administratorul Clubului de Realitate Virtuală GV PvP.

ro_RO

Fii la curent cu noutățile

Fii la curent cu cele mai noi știri! Abonează-te la newsletterul nostru.

Te-ai abonat cu succes la newsletter. Îți mulțumim.