Traditiile revin in inima Bucurestiului la "Targul Traditiilor – Obiceiuri de toamna", editia a III-a

10-11 octombrie 2009, Bucuresti, Parcul Tineretului

Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu Primăria Sectorului 4 si Muzeul Tăranului Român organizează în perioada 10-11 octombrie a.c. „Târgul Traditiilor – Obiceiuri de toamnă”. Evenimentul se află deja la a treia editie si va fi organizat anul acesta în Parcul Tineretului din Bucuresti, pe platoul din spatele Palatului Copiilor.

Anul acesta, Târgul Traditiilor va aduce în prim plan obiceiurile de toamnă din diferite zone ale tării, reunind la standuri peste 100 de mesteri populari, care vor prezenta obiecte variate specifice activitătilor de toamnă, creatii originale realizate cu îndemânare, imaginatie si talent.

Timp de două zile, cei care iubesc arta populară românească vor putea să admire si chiar să achizitioneze obiecte de artizanat traditionale românesti, realizate din ceramica de Corund, Horezu, neolitică sau lemn, tesături, împletituri, covoare, păpusi, măsti, decoratiuni, icoane pe sticlă, instrumente muzicale sau costume traditionale.

Pentru a reîntregi atmosfera vietii satului, la Târgul Traditiilor vor fi prezentate si produse din gastronomia traditională românească, precum păstrăv în cetină de brad, cârnati de Plescoi, murături, pastramă, must sau bulz. Printre suprizele acestei editii se numără reconstituirea unei gospodării autentice românesti, din zona Arges si demonstratii de măiestrie ale mesterilor derulate sub forma unor ateliere de creatie.

Din dorinta de a rămâne fideli traditiilor autentice, evenimentul este organizat în parteneriat cu Muzeul Tăranului Român.

În fiecare an, prin intermediul acestui proiect, organizatorii îsi propun promovarea traditiilor autentice românesti, în spatiul urban.

Vă invităm la Târgul Traditiilor, sâmbătă si duminică pe 10 si 11 octombrie, în intervalul orar 10.00-18.00, să admirati sau să luati cu voi ceva din cultura si traditiile autentice românesti. Intrarea este liberă.

ro_RO