Grădina Valorilor Românești – 2015

Programul activităților organizate în Grădina Valorilor Românești în perioada 31 august – 6 septembrie  (CLIK AICI) 

***

Programul activităților organizate în Grădina Valorilor Românești în perioada  24-30 august  (CLIK AICI) 

***

Programul activităților organizate în Grădina Valorilor Românești în perioada  3-16 august  (CLIK AICI) 

***

Programul activităților organizate în Grădina Valorilor Românești în perioada 27 iulie – 2 august (CLIK AICI)

***

Programul activităților organizate în Grădina Valorilor Românești în perioada 20-26 iulie (CLIK AICI)

 ***

Programul activităților organizate în Grădina Valorilor Românești în perioada 6-19 iulie (CLIK AICI)

***

Grădina Valorilor Românești este un proiect cultural – educațional al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României care vizează crearea unui centru de interes cultural, un spațiu destinat promovării valorilor autentice românești.

Amenajat în anul 2010 sub forma unui complex statuar format din 76 de busturi ale ”românilor valoroși”, acest colț de natură găzduiește, an de an, pe toată perioada verii, activități culturale și alternative de petrecere a timpului liber, precum:

-cursuri de limba engleză, pictură și istoria artei, artă fotografică, ș.a;

ateliere handmade – quilling, origami, scrapbooking;

spectacole de teatru de păpuși, concursuri și face-painting;

Toate activităţile desfășurate în cadrul proiectului ”Grădina Valorilor Românești” sunt oferite gratuit copiilor și tinerilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, care aleg să petreacă o vară de neuitat, într-un mediu propice studiului și relaxării.

Pentru al șaselea an consecutiv,  Grădina Valorilor Românești va reprezenta un loc special pentru  copiii și tinerii care vor găsi în acesta un mod de recreere și de acumulare de noi cunoștințe, benefice pentru viitorul lor. Fiecare curs va aduce ceva nou, profesorii încercând să le insufle copiilor dorința și plăcerea de a învăța.

Anul acesta, în perioada 6 iulie – 13 septembrie,  în Grădina Valorilor Românești vor avea loc:

  • Cursuri de pictură și istoria artei – acestea propun o serie de lecții tematice, ce îmbină teoria culorilor cu noțiuni despre stiluri în artă, artiști și operele lor. În cadrul acestora vom aborda o parte a genurilor artistice, portret, peisaj, natură statică, pictură abstractă și scene cu personaje. Astfel, cei mici vor deprinde informații despre cum se organizează o compoziție in funcție de tematică, cum combinăm culorile și cum construim un portret, personaje și o natură statică, alături de poveștile simbolurilor din operele marilor artiști și tehnicile de reprezentare.

Vârstă: 10 – 18 ani

Program: Marți, 10:30 – 13:00

Profesor coordonator: Daniela Mihai

  • Ateliere de pictură pentru copii „Vacanța în culoare” – acestea își propun o serie de teme în culoare, adaptate nivelului celor mici. Astfel, vor face cunoștință cu jocurile cromatice, combinațiile culorilor primare aplicate în teme ce le stimulează imaginatia, le dezvoltă simțul estetic și le antrenează atenția. Pe tot parcursul verii cei mici se vor întâlni cu personajele preferate ce vor prinde viață în culori și contraste din cele mai variate, împreună cu poveștile fantastice ale copilăriei, ilustrate în diferite tehnici.

Vârstă: 3 – 9 ani

Program: Marți, 10:00 – 11:00

Profesor coordonator: Daniela Mihai

  • Ateliere ”Ne jucăm, ne dezvoltăm”

În ziua de azi suntem foarte centrați pe exterior și nu avem contact decât foarte puțin cu interiorul nostru. Sistemul educațional ne pregătește, foarte temeinic, pentru ”a avea” și nu ne învață nimic pentru ”a fi”.

Acest program urmărește să activeze resursele interioare ale fiecărui participant, prin desen, poveşti, metafore, dramatizare, și astfel oferă instrumentele necesare pentru a-l  învăţa să se înţeleagă şi să îi înţeleagă și pe cei din jur mai bine.

Ce obțin? O mai bună și eficientă comunicare cu cei din jurul lor. Prin acest program își înving timiditatea și își dezvoltă creativitatea.

Dacă copilul tău este gata să se joace și să descopere multe lucruri pentru si despre el, îl așteptăm să ni se alăture!

Vârstă: 6 – 8 ani

Program: Miercuri, 09:30 – 11:00

Profesor coordonator: Florentina Negrescu

  • Learning English through games and songs – copiii mici asimilează mai repede cunoștințele într-o limbă străină prin cântece și jocuri, motiv pentru care ne propunem  ca prin aceste mijloace să îi introducem pe aceștia în taina limbii engleze.

Vârstă: 3 – 9 ani

Program: Miercuri, 10:00 – 10:40

Profesor coordonator: Dana Vasilescu

  • Ateliere de conversație în limba engleză – prin aceste ateliere ne propunem să dezvoltăm și să îmbunătățim abilitățile de conversație în limba engleză. Temele abordate vor fi de interes pentru vârsta lor, pentru a le stimula dorința de a participa la conversație.

Vârstă: 10 – 14 ani

Program: Miercuri, 10:40 – 11:30

Profesor coordonator: Dana Vasilescu

  • Ateliere de public speaking and debate – prin aceste ateliere ne propunem să îi ajutăm pe elevi să se exprime în fața unui public, să își prezinte și să își susțină ideile în limba engleză, încurajându-i și oferindu-le posibilitatea de a prezenta teme în conformitate cu societatea modernă.

Vârstă: 15 – 18 ani

Program: Miercuri, 11:45 – 13:00

Profesor coordonator: Dana Vasilescu

  • Cursuri de fotografie – își propun să descopere și să inițieze tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani în tainele fotografiei.

Prin îmbinarea abilităților tehnice dar și a celor artistice participanții la curs vor descoperi că fotografia este mai mult decât o pasiune sau o artă, este un mijloc de exprimare dar și de comunicare vizuală. Totodată, vor învăța că obstacolele ce stau în fața realizării fotografiilor mult dorite pot fi înlăturate dacă se pune accent pe creație, imaginație dar și originalitate.

Vârstă: 14 – 18 ani

Program: Miercuri, 16:00 – 18:00

Profesor coordonator: Dan Marinescu

  • Ateliere de îndemânare (quilling, origami, scrapbooking, confecționat păpuși din fetru) – acestea urmăresc dezvoltarea abilităților practice prin realizarea unor obiecte în diferite tehnici de lucru manual, stimulând astfel imaginația micuților creatori. Îmbinând îndemânarea cu creativitatea, participanții vor realiza o diversitate de forme din hârtie, felicitări personalizate în tehnica colajului și accesorii, păpuși din fetru.

Vârstă: 5 – 18 ani, 7-18 ani, 5 – 18 ani, 10 – 18 ani

Program: Joi, 10:00 – 11:00

În fiecare săptămână va avea loc câte un atelier de îndemânare, pornind de la quilling și ajungând la atelierul de confecționat păpuși din fetru.

Profesor coordonator: Sabina Grosoșiu

  • Ateliere ecologice de reciclare – Prin intermediul reciclării învăţăm să folosim obiecte stricate/rupte/nefolosite în realizarea unora noi, care ne pot fi utile sau care ne pot decora plăcut casa. Cu ajutorul imaginaţiei, devenim creativi şi, totodată, contribuim la protejarea mediului înconjurător şi la promovarea educaţiei ecologice. Vom recicla pet-uri, cutii de carton, capace de sticle, materiale textile, construind din ele tablouri, flori, obiecte decorative.

Vârstă: 7 – 18 ani

Program: Joi, 10:00 – 12:00

Atelierul va avea loc o dată la 2 săptămâni.

Profesor coordonator: Gabriela Ioniță

  • Ateliere de teatru – Prin intermediul acestor ateliere ne propunem să îmbunătăţim în rândul participanţilor dicţia, dezinhibarea, vorbitul liber în public, atenţia şi munca în echipă. Toate aceste obiective vor fi atinse cu uşurinţă prin jocuri de rol şi realizarea unor scenete de teatru, interactive şi educative.

Vârstă: 5 – 14 ani

Program: Joi, 10:00 – 12:00

Atelierul va avea loc o dată la 2 săptămâni.

Profesor coordonator: Gabriela Ioniță

  • Ateliere ”Iată ce pot face 2 mâini dibace”– prin acest ateliere ne propunem dezvoltarea creativităţii şi a imaginaţiei participanţilor. Vom avea activități de confecţionare de bijuterii, pictură pe diferite obiecte, confecționat pălării din hârtie, păpuși din lână, tablouri din scoici.

Vârstă: 4 – 18 ani

Program: Vineri, 10:00 – 12:00

Profesor coordonator: Gabriela Ioniță

  • Ateliere de dezvoltare personală prin tehnici de actorie – Aplicând metode care folosesc ca instrument jocul și joaca, aceste ateliere iși propun relaționarea cu adolescenții prin limbaje și situații specifice universului lor. Jocul va fi principala modalitate de a atinge obiective de dezvoltare timpurie, iar prin el participanții vor acumula treptat experiențe, noțiuni, abilități și instrumente de comunicare cu rol în dezvoltarea lor ulterioară.

Vârstă: 15 – 18 ani

Program: Duminică, 10:00 – 13:00

Profesor coordonator: actorul Mihai Costache

 

 

Toate atelierele și cursurile sunt gratuite.

 

*Cursurile nu vor avea loc in conditii de vreme nefavorabila.

Pentru a putea participa, este necesară înscrierea copiilor, prin completarea formularului de mai jos. 

 

***

ro_RO