Conferinţa „Bucuria de a fi propriul tău stăpân”

Joi, 25 februarie 2010, începând cu orele 13.00, în Sala mică a Senatului din incinta Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti va avea loc prima conferinţă „Bucuria de a fi propriul tău stăpân”.

În încercarea de a sprijini energiile pozitive din societatea românească şi de a încuraja initiaţiva în rândul tinerei generaţii, Fundatia Dan Voiculescu pentru dezvoltarea Romaniei a iniţiat un program adresat tinerilor cu spirit antreprenorial care doresc să-şi deschidă o afacere. Proiectul, intitulat «Bucuria de a fi propriul tau stăpân», ajuns la editia a II-a, constă într-un concurs care finanţează planul de afaceri cel mai fezabil şi util societăţii, propus de un tânăr.

Prima conferinţă «Bucuria de a fi propriul tau stăpân» face parte din campania de informare şi consiliere în rândul tinerilor, demarată la începutul lunii februarie. Scopul acesteia este acela de a oferi tinerilor informaţiile utile despre cum se pot lansa în afaceri sau ce trebuie să facă pentru a obţine fondurile necesare.

Evenimentul va beneficia de prezenţa unor specialişti în domeniul afacerilor, precum: Marius Ghenea, unul dintre cei mai importanţi tineri antreprenori români, preşedintele unei importante companii, Edward Pastia, redactor şef ziarul Financiarul, prof.dr. Magdalena Iordache Platis, decan Facultatea de Administraţie şi Afaceri Universitatea Bucureşti şi Adriana Luminiţa Iacob, director general Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

Iar pentru ca ideile de afaceri ale tinerilor să nu rămână în acest stadiu, ei sunt invitaţi ca începând cu 1 martie, să se înscrie în concursul “Bucuria de a fi propriul tău stăpân”.

Programul şi campania de informare sunt derulate de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu Universitatea Bucuresti, Asociaţia Studenţilor din Universitatea Bucureşti, Senatul Studenţesc din cadrul Academiei de Studii Economice şi Liga Studenţilor Români în Străinătate.

ro_RO