Internetul ar putea schimba creierul:

Internetul ar putea schimba creierul: o cercetare a gasit o legatura directa intre numarul de prieteni pe Facebook si dimensiunea anumitor parti ale creierului

Retelele de socializare pe internet ar putea sa schimbe creierul uman, precum si viata sociala a oamenilor, arata o cercetare a University College London, potrivit BBC.

Testele au aratat o legatura directa intre numarul de prieteni pe Facebook ai unei persoane si dimensiunea unor parti ale creierului sau.

Nu este insa clar daca utilizarea retelelor sociale duce la cresterea materiei cenusii sau daca aceia cu anumite structuri ale creierului sunt buni la a-si face prieteni, spun cercetatorii. Regiunile creierului implicate in proces sunt cele cu rol in interactiune sociale, memorie si autism.

Lucrarea, publicata in revista de specialitate Proceedings of the Royal Society B Biological Sciences, a studiat imagini 3-D ale creierului a 125 de studenti din Londra.

Cercetatorii au numarat cati prieteni are pe Facebook fiecare voluntar si a evaluat numarul prietenilor din viata offline.

S-a gasit astfel o legatura stransa intre numarul de prieteni pe Facebook si cantitatea de materie cenusie in anumite parti ale creierului.

Totodata, s-a aratat ca numarul de prieteni pe Facebook se reflecta in numarul de prieteni din viata reala.

“Intrebarea interesanta care se pune acum este daca aceste structuri se schimba in timp. Asta ne va ajuta sa raspundem la intrebarea: ne schimba internetul creierul?”, a declarat Dr. Ryota Kanai, unul dintre cercetatori.

Una dintre regiunile implicate este amigdala creierului, asociata cu memoria si reactiile emotionale.

Profesorul Geraint Rees de la UCL, care a coordonat cercetarea, a afirmat ca se inteleg putine fenomene legate de impactul pe care il au retelele de socializare asupra creierului, ceea ce a dus la nenumarate speculatii care sustin ca internetul este daunator.

Dr. John Williams, seful departamentului de neurostiinta si sanatate mintala de la Wellcome Trust – fondatorul studiului, a declarat: “Nu putem fugi de omniprezenta internetului si impactul sau, cu toatea acestea intelegem putine din impactul asupra creierului, despre care stim ca se poate schimba de-a lungul timpului.

Sursa: Hotnews.ro

ro_RO