Premiile Târgului Internațional de Invenții și Inovații din domeniul alimentar ”INOVALIMENT”
Marele Premiu Științific
”Strategie inovativă de îmbunătățire a calității senzoriale a produselor alimentare prin utilizarea de ambalaje active”, Mihaela Canalis, USAMV Cluj
Categoria ”Inovație”
Premiul I – ”Co-microîncapsularea antocianilor din orez negru și bacterii lactice”, Carmen Bolea, Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor Galați
Premiul II – ”Model integrat de obținere a unui produs inovativ, destinat persoanelor cu afecțiuni metabolice – AmberCaps”, Laura MITREA, USAMV Cluj
Premiul III – ”Valorificarea sustenabilă a cojilor de ceapă, pentru dezvoltarea de ingrediente inovatoare funcționale”, Adelina Milea, FSIA Galați
Mențiune – ”Soluții inovative privind diversificarea gamei de produse de panificație funcționale cu stabilitate microbiologică extensa”, Bogdan Pacularu Burada, FSIA Galați
Categoria ”Biotehnologii”
Premiul I – ”Valorificarea subproduselor rezultate de la procesarea afinelor pentru obținerea de bioingrediente cu utilizări în industria alimentară”, Nicoleta Dermengiu, FSIA Galați
Premiul II – ”Procedeu de cultivare a levurilor din Rodhotorula Gracilis”, Alina Beșliu, Institutul de Microbiologie și Biotehnologie, Republica Moldova
Premiul III – ”RiBioMush – Produs bioactiv din ciuperci sălbatice comestibile, pentru îmbunătățirea amprentei microbiene din colon”, prof Emanuel Vamanu, USAMV București
Mențiune – ”Abordare tehnologică integrată pentru dezvoltarea unui produs sustenabil și inteligent” – ASTRO
Categoria ”Alimentele Viitorului”
Premiul I – ”ARUNA benefica® – Substitut hipoglucidic al pâinii”, Pure Intention SRL
Premiul II – ”N-Food” – Carlos BENDEZU, Universitatea ”Les Andes” din Venezuela
Premiul III – ”ProGutrient – produs sustenabil pentru îmbunătățirea microbiotei intestinale la indivizii cu obezitate” – Diana PLAMADA, USAMV Cluj
Mențiune – ”Apa alcalină cu zinc și argint ”- Dr. Sorin Adrian Mărgineanu