Dezbate Romania III runda intai

Data: 10 noiembrie 2011
Ora: 12.30
Locație: Academia de Studii Economice București (str. Căderea Bastiliei nr.2-10, et.2), sala Robert Schuman
Membrii juriului: Corneliu Cojocaru, Alessandra Stoicescu, Trisi Cristea, Florin Chilian și Daniel O. Bejan

Descriere:

Cea mai noua serie de dezbateri din cadrul concursului  “Dezbate Romania” a debutat cu o confruntare de argumente si idei pe una din temele intens dezbatute in ultima perioada: “Monarhia este o solutie pentru Romania anului 2011”.

Conform Regulamentului Concursului, calitatea fiecarei echipe, pro respectiv contra ipotezei propuse, a fost stabilita inainte de a incepe dezbaterea, prin tragere la sorti. Rolul de echipa afirmatoare le-a revenit membrilor echipei “Youth’s Power”.

Pe rand, membrii celor doua argumente au adus argumente si au incercat sa urmeze cat mai bine logica dezbaterii. Cu toate ca au avut pozitii diferite, pro respectiv contra,  ambele echipe si-au construit argumentatia din perspectiva omului de rand, al cetateanului.

A castigat insa echipa care a avut cele mai bune argumente si a demonstrat creativitate si originalitate. La final, echipa “Youth’s Power”, formata din Cristina Iacob, Viorel Ionut Cojocariu, Dan Iulian Stanciu si Robert Kiss, toti studenti la Facultatea de Stiinte Politice a Universitatii Bucuresti, a castigat cu o diferenta mica de puncte, in fata echipei “Jymdorin” din care au facut parte: Oana Pungoci, Oana Luca, Alexandra Mocanu, Andrei Patrascu si Dan Bonciu – toti studenti la Stomatologie.

Criteriile, pe baza carora, juriul a desemnat echipa castigatoare au fost: creativitate, calitatea argumentatiei si prezentare. Punctajele obtinute au fost 173 la 199.

Ca o noutate, la aceasta editie a concursului, organizatorii au hotarat sa acorde un premiu si pentru cel mai bun discurs.  La prima runda Dezbate Romania editia a III-a, juriul a decis in unanimitate, ca premiul pentru cel mai bun discurs ii revine Oanei Luca (22 de ani), studenta la stomatologie, membra a echipei “Jymdorin”.

Dezbaterile vor continua in fiecare joi pana pe 15 decembrie, cand va fi desemnata echipa castigatoare a unui premiu in valoare de 1.000 de euro.

Toti participantii la dezbatere au primit diplome si carti oferite de partenerii concursului: Diverta si Editura Fischer International.

“DEZBATE ROMÂNIA” este un proiect iniţiat și susținut de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României şi Societatea Civilă pentru Educaţie şi Informatizare

“DEZBATE ROMÂNIA ” este un proiect iniţiat și susținut de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României şi Societatea Civilă pentru Educaţie şi Informatizare

Partenerii acestei editii: Cambridge University Press, Fischer International, Diverta, Senatul Studentesc al Academiei de Studii Economice Bucuresti, Asociatia Studentilor din Universitatea din Bucuresti, Uniunea Studentilor din Romania, Liga Studenților din Universitatea de Stiințe Agronomice și Medicină Veterinară, Asociatia Studentilor la Istorie ”Dacia”, Asociatia Studentilor in Stiinte Politice din Universitatea Bucuresti, Clubul Studentilor din Universitatea Romano-Americana.

Parteneri media: Radio Zu, calificativ.ro, studentie.ro, onlinestudent.ro, PresainBlugi.ro, BizChannel.ro, Scoalaedu.ro

Evenimentul in imagini


[oqeygallery id=157]

Fotografii Dan Marinescu/FDV

 

 

 

ro_RO

Fii la curent cu noutățile

Fii la curent cu cele mai noi știri! Abonează-te la newsletterul nostru.

Te-ai abonat cu succes la newsletter. Îți mulțumim.