1 Noiembrie – Ziua Mondială a Veganilor

Veganismul este o dietă care exclude toate formele de exploatare și cruzime față de animale pentru hrană, îmbrăcăminte sau orice alt scop. Dietele vegane capătă tot mai multă popularitate atât în rândul adulților, cât și al copiilor.
Tu știai că…?
✅Dieta de tip vegan prezintă în rândul copiilor un risc de subdezvoltare osoasă și un risc privind deficiențele de vitamina B12 și fier.
✅Dieta vegană este benefică sistemului cardiovascular, iar copiii cu o astfel de alimentație au un profil cardio-lipidic optim.
✅Un studiu recent care a inclus peste 2.000 de adulți, a constatat faptul că persoanele care au crescut numărul de fructe, legume și nuci în dieta lor și-au redus riscul de a dezvolta diabetul de tip 2.
✨Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a organizat pe 23 septembrie o conferința cu tema: “Influența alimentației vegan-vegetariene în rândul copiilor, asupra dezvoltării viitorului adult”. În cadrul acesteia specialiștii în nutriție pediatrică au analizat avantajele și dezavantajele unor astfel de diete.

Conferința poate fi urmărită aici: https://www.youtube.com/watch?v=pSe54B98Tuw&t=1403s